miljömärkt

samhället idag är väl medveten om miljöproblemen som vi har i världen, inte mindre jag själv. jag har på senaste tiden blivit väldigt miljömedveten och det rullar hela tiden i huvudet att jag ska stänga av elektriska saker när jag inte använder dem eller släcka lampor om jag inte är i det rummet eller sopsortera så mycket jag bara kan osv.. även om jag inte skulle tänka på det kommer det liksom automatisk, vilket förstås är en bra grej.
jag var t.ex i oskarshamn i småland för någon vecka sedan, där som inte har röda och gröna påsar så som vi har här och vilken miljöbov jag kände mig som när jag slängde komposterbart och brännbart i samma soppåse! jag hade riktigt dåligt samvete.. tänk vad lite man kan göra själv men vad mycket det gör i det stora hela.
det är inte mycket i vardagen man behöver för att hjälpa till så mycket. och vilket gott samvete man kan ha när man cyklar till jobbet varje dag istället för att t.ex köra bil dessutom får man ju motionera på köpet och det gör man ju inte direkt för ofta :P
tänkte lägga in lite tips på vad ni kan göra för att hjälpa till med miljön:

  • Handla miljömärkt tvättmedel, diskmedel mm.
     
  • Undvik att köpa frukt mm som transporterats långa sträckor. T ex köp hellre äpplen från Sverige eller Europa, än från Kina eller Chile.
     
  • Handla ekologiska så kallade kravmärkta produkter. T ex kosta på några kronor på dyrare kravbananer, så bidrar inte till världens i dag mest kemikaliekrävande jordbruk.
     
  • Återvinn. Sortera ut återvinningsbara material ur soporna.
      
  • Undvik att slänga miljöfarliga ämnen såsom kemikalier och elektronikskrot, i hushållsoporna eller i avloppet. Lämna det istället på en miljöstation.
      
  • Kompostera köksavfall.
     
  • Ta hellre tåg eller buss, särskilt om du ska långt.
      
  • Undvik att ta bilen småsträckor. Du kanske kan cykla eller gå?

för att få en riktigt A-Ö lista på tips och ni verkligen vill gå in på det här (vilket jag tycker ni ska) så kan ni trycka på den här länken.

♥ / linnssy


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0